#30dagenchallenge 30 FOOD illustraties  op de iPad

Brushes. Tekenen op de I-Pad

Voor mij was werken op de iPad in het begin een hele uitdaging. Na het schetsen of illustreren van een groot aantal product visuals in opdracht, zag ik alle gemakken van de iPad. Ik dacht alleen... dit kan toch veel efficiënter.

Om de iPad beter te leren kennen volg ik nu een online iPad cursus (je moet al wel kunnen tekenen) met als uitdaging voor mijzelf #30dagenchallenge ofwel 30 food illustraties getekend met verschillende 'brushes', lagen, filters, en technieken. Iedere keer ben ik weer verrast met het resultaat en de mogelijkheden. Hieronder een verslag. Of kijk voor meer illustraties op mijn Instagram @sandrarozendaal_foodillu 

IPad illustrations cookies and pie

Week 1: ontdekken
Verschillende dingen uitproberen met lijnen en 'brushes', normaal gesproken heb je best wel wat materialen nodig maar op de iPad oa in ProCreate heb je alle materialen bij elkaar. Spelen met inkt, hard of zacht potlood, houtskool. Dunne lijnen, dikke lijnen. 

Zelf probeer ik zoveel mogelijk in lagen te werken zodat je (in dit geval) ieder stukje taart ook weer los kunt gebruiken. Tekenen op de IPad Tom Pouce en Pattisserie

Week 2: in perspectief
Help hoe ga ik dat nu weer doen. Gelukkig vind je in ProCreate onder het kopje 'actions > canvas' een handige functie om je grid aan of uit te zetten. Hierdoor kun je strakkere lijnen trekken. Zelf wil ik graag ook nog de vrijheid hebben om meer mijn handschrift te laten zien dus ik gebruik het puur als ondersteuning. 

Every day is a fresh start

Week 3: werken met maskers
Hand letteren en werken met maskers en lagen. Wat een openbaring. Je kunt nu nog meer je eigen stijl toepassen in je 'Artwork' door eigen achtgronden, kleuren, lijnen of wat dan ook te gebruiken. Ik ben geïnspireerd.

Klik hier voor een overzicht van mijn #30dagenchallenge illustraties

Sinaasappel en komkommer illustratie op de IPad

Nu ik inmiddels wat langer op de iPad werk en iedere keer weer wat handiger word blijf ik ontdekken! Naast al mijn Adobe CC programma's en mijn traditionele schetsboek, is nu ook de iPad is een van mijn vaste gereedschappen om mee te werken. Het fijne is... de synergie tussen de verschillende programma's is top. 

Spaghettie eten illustratie. Eating spaghettie Illustration

Schetsen met pen of potlood is altijd zo fijn in een traditioneel schetsboek. Ik zag er tegenop om hier de iPad voor te gebruiken. Maar oefening baart kunst, ook je iPad is een prima schetsboek. En het voordeel... je kunt hier met inkt kliederen zonder dat je vies wordt. De visual is getekend met 'inking' en 'sketching' brushes. 

Wil je meer weten over 
mijn werk? 

Ik ga graag een keer (online) koffie met je drinken, mail of bel voor een vrijblijvende afspraak